Een ogenblik geduld a.u.b.

Leefbaarheidscirkel

 

Leefbaarheidscirkel

De leefbaarheidscirkel geeft u een beeld van hoe uw wijk scoort op diverse leefbaarheidsindicatoren in vergelijking met het gemiddelde van alle wijken in Den Haag. Bij 'Kies uw wijk' kunt u een wijk kiezen door deze op de kaart te selecteren of door gebruik te maken van de zoekfunctie. De leefbaarheidscirkel toont vervolgens de scores van de gekozen wijk.

Kies een wijk

 
Onderstaande grafiek is een visuele weergave van de welvaart indicatoren, klik hier om rechtstreeks naar de indicatoren te gaan.

Gekozen regio vergeleken met gemeente Den Haag

 

Score per onderdeel

Klik op een onderdeel in de profieltaart om meer informatie te bekijken. In de tabel die dan verschijnt, kunt u klikken op het grafiekicoon om een grafiek te tonen met de waarden van alle wijken of u kunt klikken op de indicator om naar een dashboard met meer informatie te gaan.

 
 

Toelichting

De Leefbaarheidscirkel is tot stand gekomen door inzichten binnen en buiten de gemeente over leefbaarheid te combineren. Voor de selectie van onderwerpen en indicatoren is gebruik gemaakt van onder andere het ‘Prettig Wonen in Den Haag’ onderzoek, de Leefbaarometer en gesprekken met de stadsdelen en wijken. Ook de kwalificaties 'slecht' en 'beter' zijn op deze manier tot stand gekomen. Daarnaast heeft bij de selectie ook de beschikbaarheid van data op wijkniveau een rol gespeeld. De indicator 'sociale cohesie' is als enige slechts op het niveau van de stadsdelen beschikbaar. Vanwege het belang van deze indicator voor de leefbaarheid is gekozen om deze waarde over te nemen voor de onderliggende wijken. Een aantal wijken zijn niet meegenomen in de Leefbaarheidscirkel. Dit zijn wijken die niet representatief zijn, doordat de wijk minder dan 500 inwoners heeft.

Heeft u nog vragen of opmerkingen over de Leefbaarheidscirkel dan kunt u contact opnemen met de gemeente via de knop ‘contact’ bovenin de menubalk.