Het Dashboard geeft de ontwikkelingen weer op het thema Economie (vestigingen, banen, BRP e.d.) en aanverwante thema’s (demografie, onderwijs, huizenprijzen e.d.). Daarbij wordt de ontwikkeling in Den Haag vergeleken met die in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. De cijfers zijn gebaseerd op diverse opendata bronnen zoals CBS, UWV en Lisa. Het dashboard wordt maandelijks geactualiseerd.
De Gemeente Den Haag heeft met betrekking tot open data een ‘Open, tenzij beleid’. Gegevens van de gemeente worden zoveel mogelijk met de stad gedeeld, tenzij er sprake is van persoonsgegevens. De Beheerunit Open data (BUOD) van het Expertisecentrum Data en AI heeft als missie: ‘Het publiceren en het stimuleren van het gebruik van open data’. De BUOD publiceert en beheert open data op het open data platform (https://denhaag.dataplatform.nl/) van de gemeente Den Haag. Om de data voor iedereen toegankelijk te maken is er ook een portaal (www.kaartendenhaag.nl) ontwikkeld met visualisaties van de data. Om het gebruik van Open Data te stimuleren participeert de BUOD in diverse projecten.
Het Datalab Energietransitie is een digitale werkplaats, waar alle informatie verzameld is. Zo is alle informatie toegankelijk vanaf één plek. Denk aan data over beschikbare warmteleidingen door de stad, over waar zonnepanelen op daken liggen, over energielabels van bouwblokken en over corporatiebezit in de verschillende wijken en stadsdelen van Den Haag. Door op een slimme manier de beschikbare data met elkaar te combineren, kunnen we meten wat voortgang en effect is van ons beleid. Ook kunnen we daarmee de inspanningen beter op elkaar afstemmen. Zo kan het Datalab helpen bij de overgang naar schone energie.
De gezondheidsgids biedt inzichten in de gezondheid en leefstijl van de inwoners van de regio Haaglanden.
Deze monitor biedt cijfers over diversiteit, integratie, participatie en kansengelijkheid. Vergelijk wijken en gemeenten en monitor de trends. De KIS Wijkmonitor biedt cijfermatige onderbouwing voor beleid.
De Klimaatmonitor is één van de portalen van de Rijksoverheid met informatie over de energietranisitie. De Klimaatmonitor presenteert cijfers en trends in de regionale energietransitie. Deze komen uit diverse bronnen en worden gecombineerd tot nieuwe informatie.
VNG Realisatie helpt gemeenten de juiste informatie te filteren en daarmee prestaties te verbeteren. Het dataplatform Waarstaatjegemeente bundelt, bewerkt en presenteert data van en over gemeenten voor iedereen. U vindt er cijfers over alle 352 Nederlandse gemeenten op alle belangrijke beleidsterreinen. De dashboards maken het makkelijk om gemeenten te vergelijken.
Naast de Gemeente Den Haag maken meerdere gemeenten gebruik van het informatiesysteem Gemeente in Cijfers. Het systeem biedt een gemeente één centrale vindplek voor verscheidene thema's en onderwerpen die spelen binnen een gemeente. Via deze link kunt u de Gemeente in Cijfers van verschillende andere gemeenten benaderen.
De Databank Zuid-Holland biedt informatie over alle gemeenten in de provincie en geeft de mogelijkheid dit te vergelijken. Ook bevat de databank een vitaliteitsmonitor.
CBS Statline is de databank van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het CBS biedt een grote hoeveelheid aan cijfers over de Nederlandse economie en samenleving. De informatie is overzichtelijk ingedeeld op thema en gratis voor iedereen beschikbaar.