Hoe zoek je informatie op de website?
Kies op de startpagina een beleidsthema om naar een dashboard te gaan met informatie over het beleidsthema voor de gemeente. In het dashboard kun je doorklikken naar de cijfers op buurt-, wijk- of stadsdeelniveau via de optie ‘Klik hier voor cijfers over (thema) op buurt-, wijk- of stadsdeelniveau’. Zie de afbeelding hieronder.
Je kunt op de startpagina ook direct kiezen voor het thema ‘Wijkprofielen’. Bovenin rechts naast de tekst ‘Vergelijk’ kun je een gebied kiezen met je linkermuisknop. Er komt dan een wit kader in beeld waarop je via een kaart of lijst (rechts in beeld) een gebiedsniveau kunt kiezen (links in beeld), namelijk buurt-, wijk- of stadsdeelniveau. Zie de afbeelding hieronder.
Maak hier een keuze via ‘Kies’. Vervolgens selecteer je onderin een beleidsthema.
Optie Databank
Je kunt ook direct naar de ‘Databank’ gaan door te klikken op deze optie bovenaan de pagina. Je komt dan in een nieuwe scherm met aan de linkerkant de zogenaamde themaboom.
In de themaboom kun je ‘Zoeken in onderwerpen’, onder ‘Inhoud’. Je kunt hier een tekst naar keuze intikken. Naar aanleiding van je invoer komen bij ‘zoekresultaten’ suggesties in beeld.
Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar ‘het aantal inwoners…’ tik je in de zoekbalk ‘inwoners’ in. Er komen dan een aantal zoekresultaten tevoorschijn. Zie de afbeelding hieronder.
Klik op het driehoekje om naar het bijbehorende thema te gaan. De themaboom wordt dan verder uitgeklapt afhankelijk van je keuze.
Klik op het bolletje om direct het onderwerp te selecteren. Je onderwerp naar keuze komt dan rechts naast de themaboom in beeld.
Met het pennetje kun je vervolgens selecties wijzigen wat betreft Gebieden, Gebiedsvergelijking en Perioden. Zie de afbeelding hieronder.
Het groene vinkje geeft steeds je selectie weer.
Informatie over onderwerpen
Je kunt zelf ook direct informatie opvragen over onderwerpen naar keuze. Ga daarvoor in de themaboom links naar het juiste onderwerp, dus een bolletje. Klik met je rechtermuisknop. Er komt een ‘i’ met een rondje in beeld met de tekst ‘Informatie over (onderwerp)’. Klik daarop met je linkermuisknop.
Vervolgens komt er informatie in beeld over je onderwerp naar keuze. In dit voorbeeld zijn dat bevolkingsgegevens, met daarin de omschrijvingen, de gehanteerde definities, de bron en de bronhouders, de formele naam en wanneer de data wordt vernieuwd. Zie de afbeelding hieronder.