Een ogenblik geduld a.u.b.

Rapportages

 • Internationaal onderwijs vervolgonderzoek 2021

  Dit onderzoek onder internationale scholen is de 3e in een reeks onderzoeken naar de omvang van het internationale onderwijs in de regio Leiden-Den Haag-Delft. In eerdere onderzoeken hebben we getracht om ook een voorspelling te doen. Dit is echter onder de huidige omstandigheden (Brexit, mondiale ontwikkelingen) erg lastig.

  / Onderwijs / 766 kB

 • Internationals in het reguliere onderwijs in Den Haag 2020

  Juni 2020 - Steeds meer internationale werknemers in Den Haag kunnen of willen hun kinderen niet meer op een internationale school doen. Hierdoor neemt het aantal leerlingen dat niet of gebrekkig Nederlands spreekt toe op het reguliere onderwijs. Deze rapportage geeft de uitkomsten van een onderzoek onder een aantal Haagse scholen weer om de omvang van dit probleem weer te geven. Dit betreft een uitsluitend Haags onderzoek.

  / Onderwijs / 818 kB

 • Vervolgonderzoek internationaal onderwijs in de regio 2019

  Januari 2020 - Dit onderzoek is het vervolg, of zo u wil, de éénmeting van de stand van zaken van het internationaal onderwijs. Het onderzoek laat zien dat de groei van het aantal leerlingen in het internationale onderwijs iets aan het afvlakken is.

  / Onderwijs / 1257 kB

 • Internationaal onderwijs regio Leiden-Den Haag-Delft 2018

  Oktober 2018 - In dit onderzoeksrapport wordt het internationale onderwijs in de regio Leiden - Den Haag - Delft in kaart gebracht. Het onderzoek is gericht op het verkrijgen van kennis en inzicht over de huidige stand van zaken van het internationaal onderwijs, de uitbreidingslocaties, de behoefte en wensen van buitenlandse ouders die in Nederland (komen) werken en het internationaal bedrijfsleven, met als doel een betere inschatting te kunnen maken van de te verwachten leerlingenaantallen in de toekomst.

  / Onderwijs / 5673 kB